Početna Sve novosti Događaji Predavanje prof. Željke Butorac na Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar

Predavanje prof. Željke Butorac na Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar

06.05.2023.
Predavanje prof. Željke Butorac na Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar

U okviru Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2023. g. u petak je u organizaciji Naklade Alfa d.o.o. Mostar, a u suradnji sa Zavodom za školstvo Mostar i Zavodom za odgoj i obrazovanje Županije Zapadnohercegovačke, za učitelje osnovnih škola s područja Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke, Hercegbosanske i Srednjobosanske županije, održano stručno usavršavanje o temi Učenici s teškoćama u učenju.

O ovoj, sve češćoj, pojavi u učionicama govorila je Željka Butorac, prof. logopedije i kroatistike. Nakon višegodišnjeg iskustva u struci te stručno zastupljenih treninga i neprestanog usavršavanja u ovome području, prof. Butorac je kolegama nastavnicima primjerima iz prakse i korisnim savjetima pokazala smjernice kojima bi se trebali voditi, kako i što raditi, kako bi sa svojim učenicima s poteškoćama u učenju ostvarili znatan napredak. Naravno, naglasila je kako je u tom procesu neizostavna suradnja s roditeljima.
Na koncu je poslala jasnu poruku kako su učitelji najmoćniji ljudi na svijetu koji oblikuju buduće ljude i njihov stav prema sebi, radu i okolini. Svima je poželjela da budu dobri učitelji kojih će se generacije učenika sjećati s ljubavlju.
Galerija.

 

 

                                                                                                Tekst priredila: A. Vlaho