Početna Sve novosti Najave MoStart – digitalna transformacija obrazovanja

MoStart – digitalna transformacija obrazovanja

11.04.2023.
MoStart – digitalna transformacija obrazovanja

MoStart je prva međunarodna konferencija na temu digitalizacije u obrazovanju i primjene metoda umjetne inteligencije. Cilj ovog znanstvenog skupa je okupiti stručnjake koji se bave umjetnom inteligencijom i njenom primjenom u svim područjima ljudskog života, a posebice u obrazovanju. MoStart će se održati u Mostaru, Bosna i Hercegovina od 18. travnja do 20. travnja 2023.

Pozivnica za prijavu nastavnika na knferenciju organizatora MoStart knoferencije:

Poštovani nastavnici,

pozivamo vas da sudjelujete i da se prijavite na radionice koje će se održati tijekom Dana obrazovanja na MoStart konferenciji 18. travnja 2023. godine, kampus Sveučilišta u Mostaru.

MoStart konferencija donosi niz zanimljivih radionica, predavanja i panel diskusija koje će potaknuti kontinuirano učenje i razvoj vaših vještina i znanja. Ovaj događaj je namijenjen svim sudionicima obrazovnog procesa.

S obzirom na to da su radionice i predavanja prilagođeni različitim područjima interesa, molimo vas da se prijavite na radionice. Na taj način ćemo osigurati da svaki sudionik bude u mogućnosti sudjelovati u radionicama koje najviše odgovaraju njihovim interesima.

Poveznicu za prijavu možete pronaći ovdje: https://forms.gle/sitb3FB9RVh9D2R49

Svim nastavnicima omogućili smo besplatno educiranje uz suradnju s našim sponzorima i nadležnim ministarstvima.

Naklada ALFA Mostar sudjeluje kao sponzor događaja, osigurala je predavanje Marice Jurec, na stručnom dijelu konferencije. Tema njenog predavanja je Prvi koraci u programiranju.
Marica Jurec je autorica priručnika iz informatike Primjena micro:bita u razrednoj nastavi.
Ovaj priručnik namijenjen je učiteljicama i učiteljima razredne nastave, ali i svima koji žele upoznati micro:bit i njegovu primjenu u različitim nastavnim predmetima i aktivnostima. Prateći ga od prve stranice, naučit ćete kako izraditi jednostavne programe koje možete iskoristiti na nastavi sa svojim učenicima ili možete i njih poučiti kako će sami ponešto programirati.
Stoga pozivamo sve zainteresirane učitelje da prigodom prijave odaberu ovu zanimljivu temu.
Također sve sudionike konferencije pozivamo da posjete štand Naklada ALFA, gdje će imati prigodu upoznati se cijelom ponudom digitalnih sadržaja koji su već sada u uporabi za učenike i nastavnike. Digitalni udžbenici, priručnici, digitalni alati i drugi materijali koje razvijamo u suradnji s našim partnerima Mozaik Education, (mozaBook i mozaWeb) i matičnom kućom Alfa Zagreb.
Bit će to prigoda za nabavku navedenih priručnika Micro:bit i ostalih edukativnih knjiga i priručnika za nastavnike po prigodnim cijenama. Ya sve posjetitelje pripremili smo i prigodne darove koje će moći preuzeti na štandu.
Zahvaljujemo organizatorima na pozivu da sudjelujemo i podržimo ovaj jedinstven događaj za Mostar, cijelu BiH i obrazovni sustav. Zato očekujemo i podršku i posjet svih zainteresiranih za ovaj događaj.

Više o konferenciji pročitajte u nastavku.

Konfrerncija je podjeljena na tri dijela, obrzovni, znanstveni i IT dio.

Obrazovanje

Obrazovni dio MoStart konferencije ima za cilj inspirirati sve sudionike obrazovnog procesa iz osnovnih i srednjih škola da nastave sa stalnim učenjem i jačanjem svojih kompetencija. Sudionici će imati priliku kroz niz radionica upoznati se s najnovijim tehnologijama i mogućnostima u obrazovanju, ali također podijeliti vlastita iskustva.

Znanost

MoStart je međunarodna konferencija usmjerena na digitalizaciju u obrazovanju. Konferencija se bavi širokim spektrom obrazovnih tema temeljenih na tehnologiji, uključujući inteligentne sustave podučavanja, proširenu stvarnost u obrazovanju i robotiku u obrazovanju. Dodatno, MoStart stavlja naglasak na primjenu umjetne inteligencije.

IT

IT sekcija na konfereciji će okupiti vodeći IT stručnjaci iz regije. Sekcije za razvojne programere koje će se održati tog dana bit će usredotočene na aktualne teme i probleme u razvoju softvera u regiji. Sudionici će imati priliku da razmijene iskustva i znanja s kolegama iz regije i da steknu nova znanja i kontakte u svom području rada.

Vidimo se na MoStart 18. travnja!